Home DIY Joulu Ruotsissa kartanossa

Joulu Ruotsissa kartanossa

by Katja Presnal joulukuu 1, 2016

swedish-country-mansion-christmas

Paras joulu kotona, vai matkoilla?

Asuimme Ruotsissa upeassa kartanossa maalla melkein kaksi vuotta, ja siihen aikaan mahtui vain yksi joulu, joka tulee varmasti olemaan yksi parhaimmista jouluistamme. Monen syyn takia. Tästä joulusta on jo nyt kaksi vuotta aikaa, ja viimeiset kaksi joulua olemmekin viettäneet hotelleissa. Muutimme Ruotsista pois juuri joulun alla, ja vietimme ajan ensin Pariisissa ja sitten New York Cityssä, ennen kuin ennen aattoa vihdoin saavuimme uudelle paikkakunnalle New Yorkin osavaltiossa, ja joulu vietettiin hotelli-sviitissä. New Yorkissa ei vietetty edes vuotta, ja viime jouluna olimmekin jo matkalla New Yorkista Nova Scotiaan Kanadaan. Ajomatkaa oli monen päivän verran, joten teimme jouluseikkailun, ja pysähdyimme monessa eri paikassa kuten Lake Placid, Montreal, Quebec City ja itse joulu vietettiin St Andrews by the sea-nimisessä merenrantakylässä.

Molemissa jouluissa on omat hyvät puolensa… mutta nyt kuvia meidän Ruotsin kartanon joulusta.

Paras joulu syntyy rakkaudella.. mutta helposti

hyasints

Hyasintit helposti… Spray-maalasin kynttilän jalkoja sanomalehtipaperin päällä, ja siitä sain hyvän paperin hyasinttien alle suojaamaan parin euron kirppislöytö-astiaa.

 

Oman toimiston joulu

travel-themed-decor

Karttoja, pieniä löytöjä matkoilta, kuusen koristeet keräilty matkoilta, ja tietysti Suomen liput kuusessa muistuttamassa mihin sydän kuuluu.

maps-in-a-basket

Joulukuusta ei tarvitse löytyä tonttuja tai olla jouluinen. Ja ehkä kivointa on jos voi laittaa monta pikku-kuusta joissa saa leikkiä eri teemojen kanssa.

world-travel-themed-christmas

travel-themed-christmas-treePöytäliinanan sari Balilta. Kahvinpapuja muistuttamaan kahvi-plantaaseista joita näin reissulla Aallon pieniin astioihin. Kaikkea ihan sekaisin, mutta tää on sitä mun Konmaria — vain juttuja jotka miellyttää ja muistuttaa jostain hyvästä jutusta.

 

coffee-candles

easy-flower-arrangement-for-christmas

Olohuoneessa perinteisempää

mansion-christmas-tree

Raahattiin olohuoneeseen kartanosta löytynyt pöytä ja tuolit — valmiina joulun ajan UNO-matseille. Myönnän… meidän lapset eivät puhu suomea, mutta mummin ja ukin kanssa on silti hauskaa. Tämä oli ainoastaan toinen joulu jonka vietimme vanhempieni kanssa sen jälkeen kuin vanhin lapsemme Isabella syntyi, joten halusimme tehdä joulusta muistorikkaan myös vanhemmilleni. Joten laitoimme taloon mm. neljä joulukuusta! Ja koristeet olisivat jossain vaiheessa loppuneet kesken, joten tein helppoja tuunauksia. Kuten piparkakkuja ja piparkakkumuotteja olohuoneen kuuseen.

gingerbread-cookies-in-christmas-tree

Ja ei pienintäkään häpeää myöntää että nämä täydelliset piparit on suoraan kaupasta. Kaikkea ei ole pakko vääntää itse.

cookie-cutter-ornaments

Olohuoneessa jatkuu helppomeininki…

kids-in-living-room

Ruokailuhuoneessa maalaisblingiä

swedish-country-mansion-christmas

Pienen budjetin-teema jatkuu ruokailuhuoneessa. IKEAsta kangas leikattuna pöytäliinaksi, vanhat astiat ja kirpparilta löydetyt ja itse tuunanut kyntteliköt.

 

swedish-mansion-christmas

Yleensä olen aika allerginen kaikelle kertakäyttötavaralle, mutta nämä kuparin väriset purkit olivat just hyvät jouluun ja sain helposti kaikista vanhoista (ja kirpparilöydöistä ja papu-purkeista) yhtenäisen kokonaisuuden.

Save

Voit tykätä myös näistä

Leave a Comment