Home ETEERISET ÖLJYT Pakkauslista pitkälle lennolle – ja tuotteet joita ilman en matkusta!

Pakkauslista pitkälle lennolle – ja tuotteet joita ilman en matkusta!

by Katja Presnal helmikuu 24, 2017

Myönnän, pakkaan aina viime tingassa, ja yksi syy siihen on että elän aika minimaalisesti, ja esimerkiksi matkalle tulee vaikka vaatteet joita muutenkin käytän joka päivä. Ja mitä useammin on matkalle lähtenyt, sen stressittömämpää pakkaaminen jotenkin on, ja on jo oppinut että vaikka jotain unohtuu, niin aina sitä jotenkin pärjää. Sen lisäksi minulla on muutamia tuotteita joita en edes arjessa käytä, vaan on varattu vain matkoille.

Ohessa listaa jutuista jotka minulta lähes aina löytyy käsimatkavarasta ja joilla selviän pitkät lennot. Huom. otin kuvan englannin kielistä blogiani varten, joten kuvassa Usan passi, vaikka itse aina suomalaisella matkustankin. Kyseessä silti itse näpsitty kuva. Ja listassa monta Young Living:n tuotetta joita itse päätin alkaa myymään, koska ovat itselle niin mieluisia. (Young Living on Suomessakin toimiva amerikkalainen verkostomarkkinointi yritys jonka tuotteita voi ostaa asiakkaana tai jäsenenä).

Pitkistä lennoista voi melkein nauttia

En enää lennä ilman eteerisiä öljyjä, koska ne auttavat niin unen tuloon jotta saa pari tuntia rauhassa ottaa nokosia, kuin sitten perillä virkenemään nopsaan, ja antavat apua moneen muuhunkin helposti lennolla tulevaan olotilaan, kuten vaikka päänsärkyyn tai vatsakipuihin jos vatsa ei siedä matkalla syötyä ruokaa.

Koska öljyt on aina mukana, niin kehittelin itseasiassa viime vuonna korusarjan, jonka kanssa voi öljyjä käyttää. Öljyt kestävät esimerkiksi nahassa ja laavakivessä kauemmin kuin iholla joten diffuuserikorut ovat mainio tapa nauttia öljyistä kun on menossa. Ja tämä on hienovairainen tapa käyttää öljyjä lennolla ilman että tuoksut häiritsee muita matkustajia.

Diffuser jewelry, favorite oils & kicks by @nomadicnewlyweds

Pitkille lennoille tuon aina myös oman ”unihuivin”. Eli mukana on aina iso huivi joka toimii peittona tai huivina, vähän joka käyttöön. Ennen tein töitä lennotkin, mutta nykyisin olen rajoittanut lennoista sellaista omaa aikaa. Kuuntelen musiikkia, katson elokuvia, luen kirjoja ja kyllä, otan nokoset!

Laitan aina ennen pitkää lentoa niskaan ja ohimoille Young Livingin Tranquil-öljysekoitusta, ja pidän vastamelukuullokkeet korvilla koko lennon ajan, ja nukkuessakin pidän rentouttavaa musiikkia päällä.

sleep-essentials-for-flight

Miksi käytän Young Living eteerisiä öljyjä matkoilla?

Olin käyttänyt erilaisia eteerisiä öljyjä aikaisemminkin, ja ihastunut mm. monissa luksus-hotelleissa tuotteisiin joissa on eteerisiä öljyjä, esimerkiksi tyynylle suihkutettavaa laventelia. Kun sain tietää että Young Living:n jäsenet saavat ostaa tuotteita 24%:n alennuksella, ja kun kokeiltuani ihastuin tuotteisiin, liittyminen oli yksi parhaimmista päätöksistäni.

En tykkää käyttää lääkkeitä, mutta ennen aina etenkin matkoille otin sellaisen pienen meikkipussin mukaan jossa peruslääkkeitä kuten vaikka päänsärkyyn tai pahoinvointiin. Meidän perheessä ei ole käytetty lääkkeitä pariin vuoteen, ei kotona tai matkoilla, ja vaikka siis eteeriset öljyt eivät ole lääkkeitä, olen niiden avulla pystynyt välttämään lääkkeiden käytön. Jotenkin tuntuu että kotona terveenä pysyminen on aina helpompaa, ja matkoilla kroppa helposti väsyy eri tavalla ja altistuu uusille pöpöille. Siksi siis nykyään pakkaan öljyt aina matkoillekin mukaan.

Yksi eteeristen öljyjen parhaista puolista on niiden monipuolisuus. Piparminttu öljy toimii esimerkiksi alkavaan päänsärkyyn, rauhoittamaan vatsaa, viilentämään ihoa kuumalla ilmalla, tai raikastamaan hengityksen – ja moneen muuhun. Ja usein auttaa yksi pieni tippa. Sen takia öljyt ovat ihan omiaan just matkoilla kun voi ottaa vaan muutaman öljy pullon mukaan sen sijaan että raahaa ihan hirveästi kamaa.

Ohessa Young Living:n tuotteet joiden kanssa lennän. Eli kun yhdestä firmasta saa näin monta tuotetta pelkästään lentomatkoille, niin ymmärrät varmaan miksi lähdin firmaan jäseneksi?! :) Parempi lista kaikista näistä tuotteista on postauksen lopussa.

Young Living prodycts to travel with via @skimbaco @enjoylifeoils

Young Living:ltä löytyy myös hyvä matkailijan perussetti Bon Voyage matkapakkaus jossa on mini-kokoiset hygieniatarvikkeet matkalle, mm. shampoo, hoitoaine, hammastahna, kasvovoide ja paljon muuta – yhteensä 11 tuotetta.
Bon Voyage -pakkauksen matkakokoiset hygieniatarvikkeet ovat käteviä matkoilla. Pakkaus sopii käsimatkatavaroihin tai käsilaukkuun ja sisältää kaikki tärkeimmät matkoilla tarvitsemasi hygieniatuotteet. Sen lisäksi, että pakkaus on hyödyllinen matkakumppani, se tarjoaa täydellisen mahdollisuuden jakaa tietoa Young Livingin tuotteista ja niiden hyvinvointia edistävistä vaikutuksista niin matkoilla kuin päivittäisessä elämässä. Älä lähde matkalle ilman Bon Voyagea!

Bon Voyagen ansiosta sinulla on aina kaikki tarvittava mukanasi ulkonäön kohentamiseen. Lisäksi pakkaus herättää mielenkiintoa mahdollisissa uusissa jäsenissä. ”Bon voyage” tarkoittaa ”hyvää matkaa”, joten ota tämä kätevä pakkaus mukaasi kaikkialle!

Pakkauksen voi myös laittaa sellaisenaan käsimatkatavaroihin, mutta itse yleensä pakkaan sen matkalaukkuun.

Pakkauslista lennolle

Carry on essentials for long flights by @skimbaco and @enjoylifeoils

1. Vastamelukuullokkeet – lapset veivät kunnon kuulokkeeni, mutta nämä Sonyn halpis kuulokkeet toimivatkin ihan hyvin.
2. Silmälaput – mun ovat suomalaisela Burlesque Tsunamilta.
3. Kamera totta kai! Itse kannan aina mukana Samsung Galaxy NX koska voin editoida kuvia ja postata vaikka Instagrammiin suoraan kamerasta.
4. Pieni meikkipussi kamoille. Tämä Tumin toimii loistavasti, vaikka onkin Deltan ensimmäisestä luokasta saatu ilmaisversio.
5. iPhone.
6. Ruusuveden, ostin Beautycounterilta, ja tykkäsin todella paljon, mutta nyt täytän saman pullon vedellä ja eteerisillä öljyillä.
7. Kosteusvoide/käsirasva on aina pakko olla mukana, pitkät lennot kuivattaa ihoa niin paljon. Tämä tulee Young Living:n Bon Voyage matkasetissä mukana.
8. Thieves Spray Cleaner – luonnonaineista tehty puhdistusaine.
9. Thieves-käsienpuhdistusaine on aina hyvä olla mukana matkoilla!
10. Tranquil Roll-On öljyseos rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Laitan tätä ohimoille aina ennen pitkiä lentoja!
11. Deep Relief Roll-On auttaa lievittämään lihaskipua ja -jännitystä, ja yleensä laitan tätä jalkoihin matkapäivinä. Eteeriset öljyt, kuten piparminttu, lamosalali, copaiba ja palo santo, auttavat tukemaan liikuntasuorituksen jälkeistä palautumista – ja joskus matkustelu voi tuntua kuin liikuntasuoritukselta, ja tämä on etenkin monesti juuri kotiin paluulennoilla oivallinen apu.
12. Breathe Again Roll-On auttaa hengittämään syvemmin. Lentokoneen ilma ei ole mitä parhaimpia, joten siksi tykkään käyttää tätä pitämään hengitystiet auki.
13. Jos haluat monitoimiöjyn, niin Piparminttu öljy on hyvä vaihtoehto. Väsyneelle se antaa raikastavan energian tunteen, ja kun on kuuma, se viilentää mukavasti. Jomottavaan päähänkin se auttaa, ja se raikastaa myös hengityksen. Ja masulle tippa auttaa ruuansulatukseen. Piparminttu on todella voimas monitoimiöljy, ja yksi tippa riittoisa, ja aina kannattaa sekoittaa se kasvisöljyyn kuten manteliöljy, tai muutama tippa veteen kun suihkuttaa iholle.
14. En myöskään koskaan matkusta ilman PanAway-sekoitusta. Se tukee verenkiertoelimistöä, lihaksia ja niveliä. Lennoilla kun istuu pitkän ajan, ja matkoilla tulee usein käveltyä tai muuten liikuttua normaalia enemmän, niin PanAway auttaa niin verenkiertoon kun on paikallaan, kuin myös lihaksiin kun niitä on rasittanut. PanAway on voimakkaan tuoksuinen ja muutenkin voimakas öljysekoitus, joten pieni määrä riittää.
15. Mukana on aina myös mieltä rauhoittava öljysekoitus, yleenä Valor, jota ei saa Suomesta. Vastaavia ovat Stress Away ja Peace & Caming öljysekoitukset. Vaikka kuinka paljon on matkustanut, niin aina sitä helposti jostain tulee stressiä, joko se on jatkolennoista tai tuleeko laukke perille, sun muusta.
16. Otan aina myös mukaan öljyn, jolla on kiva maustaa vettä. Lennon aikana tulisi juoda huomattavasti enemmän, ja tykkään maustaa vettä esimerkiksi Limetti tai Tangerine öljyillä. Young Living:n Plus-sarjan öljyt ovat näitä jotka sopivat hyvin makua antamaan.
17. Muistathan että otat kanssamatkustajat huomioon kun käytät öljyjä lennoilla, tai muutenkin yleisillä paikoila – monet öljyt tuoksuvat ihanille, mutta muut eivät välttämättä tykkää. Siksi käytän diffuuserikoruja, koska öljy pysyy niissä kauemmin kuin iholla, ja minun ei tarvitse olla lisäämässä yhtä usein.
18. Yksi omista suosikeista on ENJOY LIFE-sarjan Wear Your Courage rannekoru , jota voi käyttää myös kaulakoruna. En juurikaan matkusta ilman tätä korua.
19. Pitkähiuksisena… pakko aina kassista löytyä extra hiuslenksu!
20. Lentokoneen kuiva ilma kuivattaa huulia helposti – joten laukusta aina löytyy myös huulirasva.
21. Passi ja kukkaro – totta kai! Oma kukkaroni on vanha versio Mulberryn Medium Zip Around kukkarosta.
22. Minipussi tulee ilmaiseksi kaikkien ENJOY LIFE-korujen kanssa, ja halusin juuri lähettää meidän korut paketissa jota voi käyttää helposti uudelleenkin. Siinä sisällä menee kätevästi muutama öljypullo, huulirasva ja laastaria.
23. Matkahan nyt on vasta alussaan kun pääset kohteeseen perille, ja silloin monesti voi vielä kestää matka ennen kuin pääsee hotellille tai kohteensee. Itsellä aina mukana Young Living NingXia Nitro – se on luonnonmukainen energiajuoma jota tosiaan tarvitsee vain vähän. Nämä tuubit eivät ole halvemmasta päästä, joten itse just käytänkin näitä enimmäkseen matkoilla kun on pitkiä päiviä. Kotona juon tavallista NingXia Rediä, en näitä voimakkaampia Nitroja.
24. Thieves kurkkupastillit totta kai aina mukana. Mua ainakin lentokoneen kuiva ilma joskus voi alkaa yskittää nolosti.
25. Teen myös itse oman aurinkorasvan, ja sitä otan pienen purkin aina jo lennolle mukaan. Sopii myös käsirasvaksi.
26. Mukana aina myös joku naposteltava, kuten Cliff-patukka.
27. Mulla on aina kirja tai yleensä kolme mukana… Kuvassa Everything That Remains: A Memoir by The Minimalists, jonka kirjoitti Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus. Mulla on myös puhelimessa Kindle appsi, johon lataan e-kirjoja.
28. Ison huivin jo mainitsinkin! Se on ihan ehdoton monitoimiasuste. Kuvassa Vinyasa-huivi LuluLemonilta.
29. Mukana myös vesipullo. Yleisenä sääntönäni on että juon yhden pullollisen jo matkalla kotoa lentokentälle, jotta pullo on tyhjä ennen turvatarkastuksia, ja sitten täytän pullon uudelleen ennen lentoa, ja ostan toisen pullon sen kaveriksi.

Miten paljon nesteitä käsimatkatavaraan mukaan…?

Kertaus aina auttaa, eikö? Neuvot miten paljon nesteitä saa ottaa lennolle mukaan.

TSA liquids

Puhdistavia aineita lennolle? Ihanko oikeesti?

No joo. Ehkä helpoin tapa pitää itsesi terveenä koko matka on muistaa pitää omat kädet puhtaana. Ohessa englanninkielinen infographic (tekijä Travel Math). Ehkä ei yllättävää – lentokoneet ja lentokentät ovat paljon likaisempia kuin oma koti. Ja kaikista likaisinta on lentokoneessa oleva tarjotinpöytä — niin, siis se johon saat kaikki ruuat tarjottimella, ja mihin lasket sun tavarat lennon aikana. Bakteerit siirtyvät suhteellisen helposti tarjottimelta suuhun, joten on aika pieni vaiva pitää noi Thieves-tuotteet mukana, ja sillä säästyä bakteereilta, joiden takia koko matka voi mennä pieleen. Jos olet kerrankin matkalla ollut kipeenä, niin tiedät kuinka kurjaa se on.

Ariline hygiene exposed and how to avoid the germs on flights.

Liity Young Living:n jäseneksi

Itse liityin Young Living:n jäseneksi koska heiltä löytyy niin paljon tuotteita joita käytän joka päivä, ja jäsenet säästävät 24% hinnoista. Huom!! Young Living on verkostomarkkinointiyritys, mutta liittyminen ei edellytä myymistä, eikä ole liittymisen jälkeen minkäänlaista pakko-ostamista tai vuosittaista jäsenmaksua tms. Voit liittyä ja olla koskaan ostamatta uudestaan, tai voit myös liittyä ja tehdä tästä kivan sivubisneksen jos tykkäät tuotteista ja käytät niitä säännöllisesti ja haluat suositella niitä kavereillekin. Ota ihmeessä yhteyttä jos kysyttävää!
Voit liittyä oheisesta linkistä, itse suosittelen aloittamaan hankkimalla Premium Starter Kitin, jossa tulee 11 eri öljyä ja diffuuseri.

Voit tykätä myös näistä

1 comment

Lala @ Our Kind of Beautiful maaliskuu 26, 2017 at 13:37

This posts sums up my other life career oh so much! Travel life is gross. Protecting yourself before you leave the house is the best line of defense. And you are so going to need it while traveling. I send the 3-1-1 sign so much to airports I forget that I’ve adapted my everyday life to these terms as well :-)

Reply

Leave a Comment