Home Aasia Balia mahan täydeltä – Balille kannattaa suunnata syömään

Balia mahan täydeltä – Balille kannattaa suunnata syömään

by Katja Presnal maaliskuu 19, 2017

Tie matkailijan sydämeen käy vatsan kautta…?

Pari viikkoa sitten kerroin yhdestä mieleenpainuvasta vierailusta Tenganan kylässä Balilla, tänään mielessä ihan toisenlaiset muistot Balilta. Tiedän että monia kiehtoo rantaelämä, joogaaminen tai bilettäminen Balilla, mutta itseä kiehtoo eniten kulttuuri, ruoka ja myös luksuskokemukset joita siellä olen kokenut. Ja myönnän: minuun on helppo tehdä pysyvä vaikutus sillä että laittaa eteen lautasen täynnä herkullista ruokaa.

Balille kannattaa ihan oikeasti lähteä vaan syömään.

Eksoottisia hedelmiä – joka ruoka-aikaan!

Näin alkupalaksi helpoin herkullinen vinkki: syö ja juo niin paljon tuoreita hedelmiä kuin mahdollista matkan aikana. Oma herkkuni on viileä vesimelonimehu, jota saa melkein joka puolelta saarta. Vesimelonin lisäksi ihania vastapuristettuja mehuja tehdään lukuisista muista melonilajeista ja mangosta.

Usein hotelleissa jo aamiaisella on tarjolla eri mehuja ja smoothieta. Esimerkiksi W Retreat & Spa Bali Seminyakissa ei tarvinnut edes erikseen tilata, vaan sai maistella hieman kaikkia suoraan buffasta.

mangi smoothies for breakfast at the W bali seminyak

Vesimelonimehu sopii hyvin myös lounasjuomaksi. Ohessa kuva Ubudissa, riisipeltojen vieressä lounastamassa.

watermelon juice in Bali

Reissulla jolla yövyimme St. Regis hotellin villassa, johon kuului mukaan omat rantatuolit ja rantapaikka, ja luksuspaikka kun oli, niin myös oma hovimestari, joka olisi tuonut meille rannalle minkä tahansa cocktailin. Yksinkertainen ja terveellinen vesimelonimehu oli ihan tarpeeksi luksusta sielläkin minulle.

watermelon juice on the beach at St Regis Bali

Melonien lisäksi Bali on oikea hedelmäsaari, ja suosittelen että varaudut hedelmäseikkailuun kun vierailet saarella. Mangoja, papajoita, passionhedelmiä, banaaneja, hunajameloneita, cantaloupenmeloneja ja todella eksoottisia hedelmiä, kuten salaki, joka tunnetaan käärmehedelmänä sen ruskean ”suomuisen” kuoren takia. Oikealla kuvassa oleva pitaijaa sanotaan lohikäärme/dragon hedelmäksi, ja sen liha on valkoista jossa on siemeniä.

Fruits in the market place in BaliPunamangostani tai mangostani on taas punaisen kuoren sisällä oleva valkoinen hedelmä, jonka ”kynsistä” tulee valkosipuoli mieleen, mutta maku ehkä hieman karvainen persikkamainen.

Näiden lisäksi maistele longaania, duriania, litsejä eli kiinanluumuja ja monta muuta eriä hedelmää. Kaikkia ei ole saatavilla ympäri vuoden, joten suosittelen yleensäkin aina kysymään matkoilla mitkä hedelmät ja vihannekset ovat sesongissa ja syömään juuri niitä. Kuten Suomessakin tiedät – suosittelet varmaan lämmöllä turisteille suomalaisia mansikoita kesäkuussa, mutta et suosittelisi nauttimaan mansikoita marraskuussa. Ja samasta syystä — vaikka saisit monia näistä eksoottisista hedelmistä kaupan hyllyltä niin ne eivät välttämättä maistu samalle kuin miltä ne maistuu tuoreena aluperäismaassa. Joten jos luulet että et tykkää jostain hedelmästä, kannattaa sitä kuitenkin maistaa tuoreena alkuperäismaassa, ja mielesi voikin muuttua!

longan fruit in Bali

Yllä: viinirypäileitä, papaijaa ja longaania  St Regis hotellin aamiaisella.

W Retreat & Spa Bali Seminyak hotelli teki hedelmien kokeilemisen aamiaisella vielä helpommaksi tarjoilemalla näitä hedelmäsalaatteja joissa oli ainakin mangoa, cataloupea ja pitaijaa.

eat fresh fruit in Bali

Lounas Ubudissa

Ubud on yksi suosituimmista Balin kohteista, mutta valitettavasti en osaa Ubudista sen enempiä kertoa, koska oma kokemukseni on ainoastaan yhden lounaan ja iltapäivän varassa. Yhden päivävierailun kokemuksella en ehkä valitsisi Ubudia pääkohteeksi, mutta suosittelen siellä juuri läpikulkulounasta! Riisipellot ovat upeat, ja oli aivan mahtava istua rauhassa syömään lounasta ja ihailla näkymiä.

Lunch in Ubud

Ubudia upeampi lounaspaikka on Koillis-Balilla oleva BALI ASLI, ja on sopiva pysähdyspaikka jos on esimerkiksi menossa sinne mainistemaani Tenangan kylään. Bali Asli ravintola löytyy Gelumpang-kylästä, lähellä Amlapuraa.

Bali Aslin perusti australialainen kokki, Penelope Williams, joka oli vuosia työskennellyt eri ravintoloissa ympäri maailmaa ja Balilla, ja halusi avata oman ravintolan, jossa arvostetaan balilaisia perinteitä, ja tarjotaan perinteistä balilaista ruokaa.

Bali Asli Restaurant

Bali Asli on ihana paikka jossa voi ihailla riisipeltoja syödessä – ilman Ubudin kaltaista turistirysää. Itseasiassa koko ravintolassa ei ole seiniä tai ikkunoita riisipeltojen puolella (ei edes vessassa!!), ja maisemat ovat osa kokemusta koko ruokailun ajan. Bali Asli tarjoaa myös ruuanlaittokursseja, ja jos tykkäät kokata myös kotona, niin suosittelen ehdottomasti ottamaan kokkauskursseja matkoilla. Itse olen ottanut niitä Balilla, mutta en tiennyt ajoissa että myös Bali Asli tarjoaa niitä, joten siellä en ole niitä oppinut. Sitten seuraavalla reissulla…

bali-asli-restaurant-views

Balilla yhä moni uskoo että paras ruoka valmistetaan aidolla tulella, ja useimmissa ravintoloissa on myös isot puulämmitteiset grillit joilla ruoka paistetaan. Monet balilaiset uskovat että ruoka ei maistu samalle kun se kypsennetään sähköllä, ja olisikohan siinä jotain perää, kun kyllä moni suomalainenkin kesällä grillaa niin paljon.

Savun tuoksu lisää tunnelmaa, ja antaa ruualle lisävivahduksen. Kun näet Balilla ravintoloita joiden vieressä isot puukasat tai kookoskuorikasat, niin tiedät että siellä kokataan kunnon balilaiseen tapaan tulen ääressä.

cooking on open fire in Bali

Useissa ravintoloissa pääset näkemään itsekin miten ruokaa valmistetaan tulen äärellä. Bali Asli ravontolassa oli avonainen keittiö keskellä ravintolaa.

Bali Aslissa kaikki on toteutettu balilaisia perinteitä kunnioittaen, myös ruokalista. Ruokalista on kirjoitettu  balilaiseen papyrukseen, “aking lontar”, joka on bamboolehdistä tehty rullattava paperi, johon on kirjoittettu kookospuusta poltetulla hiilellä. Kuten sanottu — Bali Asli on siis pieninpään yksityiskohtaan asti todella perinteinen balilainen kokemus, ja siksi suosittelen sitä ehdottomasti. Niin, ja siis ruoka oli ihan mielettömän hyvää!

Menu at Bali Asli restaurant

Kun aurinko laskee… on taianomaisen illallisen aika.

Auringonlaskut Balilla ovat näkemisen arvoisia. Suosittelen suunnittelemaan päivän niin että tiedät milloin aurinko laskee, ja olet hyvissä ajoissa valmiina sitä todistamassa jossain rannan vieressä olevassa ravintolassa drinksu kädessä, ja herättelemässä ruokahalua illalliselle tähtien alla. Itse mielummin syön Balilla myöhemmin juuri kunnolla auringonlaskun jälkeen kun ilma ei ole enää yhtä kuuma, ja ulkona olosta voi hieman enemmän taas nauttiakin.

Suosittelen illallisen suunnittelua, riippuen tietysti millä alueella olet, mutta liikenne voi olla todella ruuhkaista juuri auringonlaskun aikoihin ja sen jälkeen kun kaikki ovat menossa parhaisiin ravintoloihin. Suosittelen pöytävarauksia parhaimpiin paikkoihin. Tunnustan, että muutamana iltana itse kyllä päätin perua varaukset, ja sen sijaan nauttia mitä hotelleilla ja niiden läheisyydessä oli tarjota. Olen joka kerta yöpynyt upeissa hotelleissa, joten olen kyllä tyytyväinen että niiden ravintolat tuli myös testattua, koska nyt niitä hotelleja voi suositella vaan entistä enemmän.

Muutamassa hotellissa oli niin upeat ravintolakokemukset, että suosittelen niissä käymistä, vaikka ei olisikaan hotellin vieraana. Tämä on myös hyvä vinkki niille jotka valitsevat vaikka edullisemman hotellin majoitukseksi – mene luksushotellien ravintoloihin syömään, niin saat kokea niiden tarjoaman luksuksen maksamatta yöpymisestä.

Dinner buffet by the pool at Westin Nusa Dua

Aloitetaan edullisemmasta päästä… Westin Nusa Dua hotellina on edullisin jossa olen ollut, ja se on kiva perhehotellina. Kerran viikossa heillä on grillibileet uima-altaiden vierellä, ja jos haluat kokeilla hieman kaikkea, niin tämä oli kiva buffet hyvään hintaan. BBQ buffet maksaa IDR 290,000, eli noin 20 euroa.

Westin Nusa Dua

Nusa Duan ranta on täynnä ihania ravintoloita suoraan rannalla, ja Nusa Dua on juuri sellainen ihana paikka, jossa voit hotellista illalla lähteä rantaa pitkin kävelemään ja etsimään jonkun ihanan romanttisen ravintolan rannalta.

Nusa Dua dining on the beach

Kaikista parasta tarjoaa St. Regis

Kun yövyimme muutaman yön St. Regis hotellissa, emme lähteneet iltaisin minnekään muualle syömään, vaan otimme luksushotellista kaiken irti. St. Regis oli rehellisesti sanottuna minulle hieman ”liian luksusta,” esimerkiksi itsenäisenä suomalaisena naisena en nauti omasta palvelijasta tai halua että kukaan purkaa laukkujani. Mutta… St. Regis on ehdottomasti se hotelli jota suosittelen jos tykkää luksuksesta, hemmottelusta, ja ihan mielettömästä ruuasta.

Ja suosittelen juuri näitä St. Regisen ravintoloita, vaikka ei olisikaan hotellin vieraana.

Dulang ravintola on perinteinen indonesialainen ravintola, jossa on vain muutama pöytä, ja tuntuu kuin olisit kuningatar jossain tuhannen ja yhden yön sadussa, jossa eteesi vain tuodaan ruokaa toisensä jälkeen. Indonesialainen musiikki soi, ja merellinen tuulahdus tulee huvimajamaiseen ravintolaan, ja koko ruokailu ei tunnu edes todelliselle.

Dulang Restaurant at St Regis Bali Indonesia

Dulang tarjoaa valmiin ruokalistan johon kuuluu useita eri ruokalajeja. Tämä ateria maksaa noin 595,000 rupiaa, noin 41 euroa, joka siis Balilla on erittäin kallis, mutta saman tasoinen ruokailu monessa muussa paikassa ympäri maailmaa maksaisi viisin kertaisesti. Siksi Bali on hyvä kohde lähteä nauttimaan todellisesta luksuksesta, koska hinnat ovat hyviä.

Tähän ruokailuun kuului myös juomat, mm. balilainen brem ja sivettikissakahvi. Brem on tehty riisiviinistä, ja se voi olla valkoista tai punaista. Sivettikissakahvi on varmasti monelle tuttua, ja myönnän että olen sitä Balilla juonut, vaikkakin sen valmistusta en voi kyllä tukea.

Menu at Dulang restaurant in St Regis Bali

Osa Dulangin ruuasta oli hieman liian tulista! Useasti balilainen ruoka on tujua, mutta useimmiten sen kuitenkin pystyy syömään. Mutta olen joka kerralla myös koittanut tulla uskaliammaksi maistelemaa tulisempiakin ruokia, ja osa Dulangin ruuasta oli liika tulista. Mutta ystävällinen henkilökunta toi hunajaa apuun – ja sitä kikkaa olemmekin siitä asti käyttäneet matkoilla. Hunaja auttaa viemään tulisen polton kielenpäältä todella nopeaan.

Dulang dining experience at St Regis Bali

Ja kaiken tietysti kruunasi makeaakin makeampi jälkiruoka.  Erikoisuuten on Es campur kelapa muda, joka on kookosmaitoa  jossa on jäähileitä ja kookoksen lihaa, ja se tarjoillaan suoraan kookoksesta.  Tämä on liika makea jälkkäri minulle, mutta suosittelen kokeilemaan sitä ainakin kerran kun olet Balilla, koska se on todella perinteinen jälkkäri.

desserts in Dulang restaurant in Bali, Indonesia

Dulang on todella upea kokemus, ja suosittelen sitä eksotiikan takia!

Toinen St. Regiksen ravintoloista Kayputi on ehdottomasti upea vaihtoehto romanttiselle illalliselle.

St Regis pool at night time in Bali

 

Kayputin ruokalistalta löytyy maailmanluokan luksusta Sturia kaviaarista aina Kiwami wagyu lihaan ja kaikkea hanhesta häränhäntään.  Suosittelen Kayputia jos olet ollut saarella jo pidempään, ja haluat länsimaisempaa ruokaa, mutta en suosittele sitä niille illoille kun etsin autenttisempaa Balilaista ruokaa.

kapyati-restaurant-bali

 

Ruoka on fuusiota parhaimmillaan, jossa itä ja länsi kohtaavat. Ruuan lisäksi Kayputi tarjoaa puitteet joille ei löydy vertaa.

Ei itseasiassa syöty kertaakaan ravintolassa sisällä, koska Kayputi on ehdottomasti paikka jossa kannattaa syödä ulkona.

st-regis-bali-restaurant-luxury

 

Päiväsaikaan voit varata pöydän/gazebon uima-altaan viereltä ja tilata lounaan altaalle. Illalla koko upeuden kruunaa tähtitaivas ja aaltojen kuohunta mereltä.

kayputi-restaurant-lounge

Jimbaran Beach BBQ Menega Cafessa

Viimeiseksi vielä suosittelen aivan erillaista illallista rannalla. Tämä on ehdottomasti yksi omista lempipaikoistani, ja kyseessä ei ole mistään hienoimmasta luksusillallisesta, vaan hyvästä ruuasta upealla paikalla.

Menega Cafe  Jimbaran beachillä on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Ja siis kun saavut osoitteeseen kadulla, voit aluksi luulla olevasi ihan väärässä paikassa, koska ravintola ei todellakaan näytä hienolle. Näet ekana merenelävät jäissä, ja kokit keittiössä kokkaamassa.

Menega Cafe seafood restaurant in Bali, in Jimbaran beach

 

Katu on rähjäinen, ja täynnä kookoksia. Itseasiassa täällä saat juoda kookosvettä suoraan kookoksesta, ja kun se on tyhjä, kuori käytetään polttamiseen, ja illallinen onkin valmistettu kookoskuorien hilloksella. Varoitus muuten: vaikka keittiö on kadun puolella ja ruokailu rannan puolella, niin savun tuoksu kyllä tarttuu vaatteisiin.

coconut shells on the street in Jimbaran, Bali

 

Tässä vaiheessa nenä kyllä kertoo että olet oikeassa paikassa, koska tuoksut tuolta keittiöstä ovat siis niin huumaavia.

Ravintolaan mennään sisään keittiön vierestä, ja illallinen se siinä vielä odottaa valmistamistaan.

 

Ordering your seafood dinner in Bali

Saimme itse valita kenet näistä kavereista halusimme syödä. Tämä ei ehkä sovi kaikille, mutta itse olen sitä mieltä että jos syö lihaa/kalaa, niin pitää sitä sitten pystyä katsomaan myös silmiin ja sanomaan että se on lautaselle menoa nyt.

Lobster in Bali

Ruokalistalta löytyy todella paljon mereneläviä, ja itse olen joka kerta ottanut valmiin menun, johon on kuulunut hieman kaikkea, jotta olemme saaneet maistella hieman kaikkea. Yksi mitä ehdottomasti suosittelen on BBQ simpukoita. Rehellisesti sanottuna en aina tykkää simpukoista, mutta nämä on maailman parhaimpia. Balilainen BBQ on jotenkin sekoitus mitä voisi odottaa Teksasissa jossain savuisissa BBQ paikoissa, ja silti niissä maistuu aasialaiset mausteet. Tulista ja makeaa samaan aikaan. Ihan ehdottomasti suosittelen maistamaan, ja vaikka kokeilemaan kotonakin (itse grillaan balilaista BBQ kanaa kotona).

Lobster dinner at Jimbaran beach at Menega Cafe

Menega Cafessa on muutamia pöytiä sisällä, mutta ehdottomasti suosittelen rannalla olevia pöytiä. Jos olet todella lähellä vettä, niin laineet voivat joskus kastaa varpaat, joten ota se myös huomioon pöytää varattessa, ja mitä laitat jalkaan. Ja suosittelen ehdottomasti pöytävarausta. Vaikka Jimbaran Beachillä on muitakin ravintoloita, tämä on se suosituin ja paras.

Jos Jimbaran Beach myös kohteena kiinnostaa, suosittelen yöpymään Le Meridian Jimbaran-hotellissa, se on itseasiassa kadun toisella puolella Menega Cafesta, ja siellä on mahtava jäätelöbaari, jonne voi suunnata jälkiruualle!

Menega Cafe Jimbaran Beach, Bali

Voit tykätä myös näistä

15 comments

Miika ♥ Gia | matkakuume.net maaliskuu 25, 2017 at 17:28

Nam! Kyllä voisin lähteä taas, vaikka Balista en muuten niin välitäkään. Ollaan muuten oltu Ubudissa samassa ravintolassa syömässä :D

Seminyakista löytyi myös taivaallinen Down to Earth, missä oli aivan järjettömän hyvää raakaruokaa! Ja noi kaikki mehut ja ja ja! Hitsi. Pääsispä takas.

Reply
Anna | Tämä matka -blogi maaliskuu 25, 2017 at 13:19

No Nyt. Mietiskelin just mitä ihmettä sitä tekisi ruuaksi huomenna sunnuntaina? Päätin tämän postauksen innoitaman tehdä kanavartaita kunnon kastikkeella pitkästä aikaa. Hetken kun mietin asiaa, päätin tehdä myös lihavartaita, joita voi kastaa yrttikastikkeeseen. Ja vielä lisää miettiessäni, päätin katsoa löytyisikö simpukoita….

Nälkä lasvaa lukiessa!

Reply
Katja Presnal maaliskuu 29, 2017 at 07:25

Koska mä saan tulla teille syömään Anna??

Reply
Lotta | Watia.fi maaliskuu 25, 2017 at 10:05

Nam nam nam! Balilla on kyllä hyvää ruokaa. Vaikkakin suurimman osan ajasta asuttiin niin landella, että vaihtoehtoja ei hirveästi ollut. Paikallisten suosima nasi campur valikoitui lähes joka päivä tästä syystä lounaaksi. Hyviä makuja kyllä löytyi, joskin maha oli välillä aika sekaisin päivän kuumassa vitriinissä seisseestä ruuasta. :-D

Reply
Tiia(ntai) maaliskuu 24, 2017 at 18:53

Bali on aina ollut jonkinasteinen haave takaraivossa, eikä tämä nyt ainakaan vähentänyt kiinnostusta! :) Jo nuo hedelmät kiinnostaisi, monesta en ollut koskaan kuullutkaan.

Reply
Ne Tammelat maaliskuu 24, 2017 at 10:45

Vau, mitä herkkuja! Varsinkin tuo viimeinen langusteineen ja muine aarteineen!
Olen päässyt Thaimaassa maistelemaan tuoreita, puussa kypsyneitä hedelmiä. Ei taida olla mitään parempaa!
Nyt herahti vesi kielelle pahemman kerran..

Reply
Meidän matkassa / Monna maaliskuu 23, 2017 at 16:39

Vitsit tuli ikävä tuoreita aasialaisia hedelmiä ja niistä oma ehdoton suosikkini on dragon fruit <3 Suomessa olen kerran ostanut dragon fruitia sika kalliiseen hintaan ja se ei ollut makeaa, buu.. Parasta on saada nauttia illallista varpaat upotettuina hiekkaan!

Reply
Kohteena maailma / Rami maaliskuu 22, 2017 at 16:02

Tällaisia juttuja ei pitäisi lukea ollenkaan nälkäisenä… Tykkäsin, kun oli Balia katsottu kokonaisuutena eikä oltu postauksessa vain yhdellä paikkakunnalla. Kyllähän tuollainen muutaman päivän luksusloma St. Regisissä olisi varmasti ikimuistoinen kokemus – ei siis ihme, että pysyitte hotellin alueella koko ajan!

Reply
Arto / Cocoa etsimässä maaliskuu 22, 2017 at 09:58

Aijai, nälkähän tässä tuli! Myönnän, että hedelmiä tulisi syötyä aika paljon enemmän jos ne maistuisivat lähellekään siltä miltä tuolla… Maksaisin maltaita maukkaasta mangosta.=)
Ja kylläpä nuo muutamat annokset ja paikat näyttivätkin houkuttelevilta! Pitäisi ehkä lähteä uudelleen makumatkalle Balille. Siitä puheen ollen, täydennyksenä Ubudin vinkkeihin… Ubudista nimittäin löytyy paljon upeita kasvisruokaravintoloita, että myös maailman parasta herkkupossua! Tässä meidän suositukset: http://www.cocoaetsimassa.fi/joogaa-ja-kasvisruokaa-ubudissa/ ja http://www.cocoaetsimassa.fi/balilainen-herkkupossu/

Reply
Maria / Tinytrek maaliskuu 22, 2017 at 06:30

Thaimaassa mutustelin hedelmiä varmaan vuoden vitamiinivarannon edestä ja juurikin nuo smoothiet ja mehut ai ai <3 Kiitos muuten tuosta yhdestä kuvasta, Logaanista! Sillä olin juuri syönyt noita Thaimaassa mutta pienoisen kielimuurin vuoksi jäi epäselväksi mikä se oli ja miksi sitä kutstuaan, now I know!

Reply
Emma / Mutkia Matkassa maaliskuu 22, 2017 at 05:02

Tosi ihana juttu ja ai että tuli nälkä ja ikävä indonesialaisia ruokia!! Kirjoitin itsekin jutun ruuista Balilta Jakartaan: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2017/02/14/herkutellen-balilta-jaavalle/
Se mitä itse ihmettelin tuolla oli, ettei kaduilla näkynyt ollenkaan hedelmien myyjiä (siis esim. valmiiksi suupaloiksi paloiteltua melonia, ananasta, mangoa jne.), mihin esim. Thaimaassa on tottunut.

Reply
Teija / Lähdetään Taas maaliskuu 21, 2017 at 08:45

Voi nam! Voisin vaikka heti lähteä Balille syömään. En ole jotenkin koskaan haaveillut Balista, mutta kyllä tällaiset postaukset saavat kiinnostuksen heräämään :)

Reply
Sateenmuru maaliskuu 21, 2017 at 05:45

Pakko oli tulla katsomaan, millaista ruokaa Balilla saa! Kelpaisi. ^_^ Ihania hedelmiä. Dulang ja Kayputi vaikuttivat mielenkiintoisilta ravintoloilta, ja aika mahtava tuo suunnaton hellataso!

Reply
Anna | Muuttolintu.com maaliskuu 19, 2017 at 19:07

Tulipa ikävä Balille ja Balin herkkuja! Ruoka on yks parhaista asioista Balilla. Liian tuliseen en ole itse koskaan törmännyt, chilit on yleensä tarjoiltu siinä sivussa. Ne sambalit onkin yks parhaista asioista balilaisessa ruoassa :) Jonkin verran me ollaan (yritetty) kokkailla balilaista kotonakin. Joitakin aineksia on vaan vaikea löytää. Omat suosikkiruoat Balilla löytyy täältä: https://muuttolintu.com/2016/09/18/mita-syoda-balilla/ , kaikkea mekään ei toki vielä olla maistettu! Ja joo, vesimelonimehu on parasta :) Muuten trooppiset hedelmät ei ihan yhtä innostuneeksi saa, kun niitä saa kesällä täällä Australiassakin.

Reply
Heli / Heli voyage maaliskuu 19, 2017 at 15:55

Oih, tätä lukiessa ja kuvia katsellessahan herahti ihan vesi kielelle. Minua Bali ei ole erityisesti koskaan houkutellut, juuri siksi että olen yhdistänyt sen joogaan ja bilettämiseen… mutta hyvä ruoka ja korkeatasoinen majoitus tropiikissa, kyllähän se kelpaisi.

Reply

Leave a Comment