Home ELÄMÄNTAPANA MATKAILU Italia Instagram-kuvien kautta

Italia Instagram-kuvien kautta

by Katja Presnal toukokuu 7, 2017

Tervehdys, olen yhä täällä! Viimeinen kuukausi on mennyt nopeaan, suunnitellen ja tehden paljon töitä Suomeen muuttoa varten. Vielä ei ole tietoa pääsemmekö tänä kesänä jo muuttamaan vai ei, viiden hengen perheessä riippuu tällä hetkellä eniten lasten kouluista onnistuuko muutto vai ei. Hyvänä uutisena – olen tehnyt myös suomalaiselle ihanalle yritykselle konsultointia jo reilun kuukauden verran etänä, ja tämä innostava työ/asiakas on myös pitänyt minua poissa bloggaamisesta ja somesta.

Mutta tänään siis Instagram Travel Thursday-aiheesta ja vanhoja Instagram kuvia yhdestä lempikohteestani, Italiasta.

Italia ei ole missään nimessä sellainen ehdoton lempikohdemaa, niitä ihania kohteita on niin useita, että ihan mahdoton valita yhtä. Valitsin Italian tällä kertaa, koska Italia on helppo. Italiaan on helppo rakastua, ja Italiaan on helppo matkustaa. Kun asuimme perheen kanssa Euroopassa ja mietimme lyhyitä ja pitkiä perhelomia, niin yhä useammin matkamme kohtasi Italiaan. Muuallekin olisi tehnyt mieli mennä, mutta Italia tarjoaa juuri sellaista meidän perheelle sopivaa elämästä nauttimista, hitaasti, ja kunnon ruokaa päälle.

Italiassa viehkoo vanha arkkitehtuuri, ja elämänmeno jossa mennään reippaasti eteen päin, mutta kuitenkin osataan nauttia elämästä juuri ja nyt. Koirantalutusmatkalla pysähdytään juttelemaan, mutta kahvi juodaan kiireesti seisaalta ja sitten jatketaan taas matkaa.

 

Matkantekeminen Italiassa on helppoa. Junayhteydet ovat loistavat, ja junalla on helppo kulkea. Ollaan monesti myös vuokrattu auto, ja huristeltu pitkin maaseutua, ja mieheni jopa uskaltanut kaupungeissa ajaa, minä en niinkään.

Ihan parasta ovat olleet ne kerrat kun olemme asuneet kuin paikalliset. Se kerta kun vuokrasimme Toscanasta pienen maatalon joka oli oliivipuutarhan kupeessa. Ja kun vuokrasimme Veronasta asunnonnon ihan Julietin parvekkeen vierestä. Ai niin ja se asunto Roomassa ihan Campo di Fioren vieressä, josta haimme aamulla aina hedelmiä ja tuoreita croisantteja viereisestä leipomosta… Ehkä parasta Italiassa on juuri nämä muistot kun olemme saaneet hetken verran tuntea ettei olla edes lomalla… vaan vähän kuin asutaan niin kuin paikalliset.

 

Ja eihän Italiasta voi puhua olla puhumatta ruuasta! Monesti olemme menneet Italiaan vain syömään. Ja ei niinkään että Italiassa saa vain hyvää ruokaa, ei ollenkaan. Hyvä ruoka Italiassa ei ole oikeastaan itsestäänselvyys, ja liian raskasta tai jopa ylikypsennettyä pastaa löytyy kyllä ihan riittämiin Italiastakin. Pahaa pitsaakin olen syönyt Italiassa, ja raakoja lihapullia kerran. Mutta noin yleisesti ottaen… Italia on herkkupeppujen ehdoton suosikkimaa.

 

Olemme itseasiassa muutaman kerran käyneet Italiassa kokkitunneilla, jotta pastan tekemisen salat ovat avautuneet, ja onhan se aika mahtavaa sanoa että on itse tehnyt pitsaa Roomassa.

 

Blogimatkalla tein myös pastaa ystäväni Jeffin kanssa.

Parasta Italian matkailussa on oikeastaan osata matkustaa sinne oikeaan ruoka-aikaan. Ja sillä tietysti tarkoitan mikä milloinkin on sesongissa ja tuoretta. Esimerkiksi tammikuussa mahtavia veriappelsiineja Sisiliasta, ja  Italiaan kannattaa mennä huhtikuussa ihan vaan syömään artisokkaa, toukokuussa parsa on pääroolissa. Kesällä tuoreiden vihannesten ja hedelmien määrä on tietysti huipussaan, mutta syksyäkään ei kannata unohtaa kun sienet (tryffeli!!!), kurpitsat, pähkinät ja omenat ovat sesongissaan.

Ja hei… kun puhutaan ruuasta, niin pakkohan on puhua myös juomasta. Italia on rento viinimatkailumaa, ja on helppo nauttia elämästä kun mukautuu italialaisittain liberaaliin viinikulttuuriin joka alkaa jo lounas-tissuttelulla, jatkuu iltapäivän Aperolilla ja jatkuu illallisen kantamana keski-yöhön.

Italialainen kahvikulttuuri on sitten ihan erikseen! Hyvä jos kehtaan pienen cappucinon tilata iltapäivällä, koska isoa cafe lattea ei ainakaan kehtaa muuta kuin aamulla. Tumma ihana espresso on omiaan Italiassa, ja sitä juodaan vain pikainen pikku kuppi kerrallaan.

Italiassa luksus-matkailu on myös meidän näköistä. Toki löytyy paljon öky-luksustakin, mutta lempipaikkojani ovat olleet hyvinvointiin keskittyvät kylpylähotellit, ja maaseuduilla olevat luksushotellit.

Ja sitten on se rannikko. Oli sitten itä-rannikkoa tai länsi-rannikkoa, rantapaikkoja löytyy. Rehellisesti sanottuna itse ole vielä löytänyt omaa lempirantalomapaikkaa Italiasta, joten se on vielä haussa. Tämä kuva on Garda-järven rannalta, jossa meiniki oli meikäläisen näköistä.

No Venetsia on totta kai yksi rannikolla sijatsevista kohteista, jossa on omanlaistansa taikaa. Itseäni Venetsiassa viehättää sen mystisyys ja historia.

Venetsiasta pääsee myös sellaiseen helmeen kuin Burano. Kalastajakylä, jossa kaikki talot eri värisiä.

Italia on myös ihan ehdoton talvi ja laskettelumatkailukohde! Entisen Olympia-kaupungin Torinon lähettyviltä löytyy useampi idyllinen laskettelukylä, ja sitten on Dolomiitit vielä erikseen. Tiesitkö että myös keskellä Italiaa alle parin tunnin ajomatkan päässä Roomasta löytyy myös vuoria jonne pääsee laskettelemaan? Kyllä, Italia on oivallinen laskettelumaa!

Nämä kuvat Sestrierestä.

Ja viimeisenä on tietysti mainittava taide, historia ja taidehistoria. Näkemistä ja kokemista riittää myös tällä saralla. Itselle on mieleenpainuvaisin ollut Vatiikaanin reissu, jolloin pääsimme moniin salaisiin paikkoihin ja kuulemaan paljon yksityiskohtaista tietoa Vatikaanin historiasta ja etenkin taidehistoriasta.

Lähde mukaan Instagram Travel Thursday-bloggaajaksi

Mukaan lähteminen on helppoa.

Instagram Travel Thursday, eli #IGTravelThursday yhdistää matkailijoita Instagramissa. Käytä hashtagia, ja lue postaukset joissa matkailu ja Instagram kohtaavat.

IGTT:ä Suomessa hostaavaat Muru Mou, Travellover ja Skimbaco. Lisää postauksesi alle – ja käy lukemassa muiden postaukset! Muistathan linkata hostaaja-blogeihin postauksestasi, ja käytä ainoastaan Instagram-kuvia postauksessa.

Voit tykätä myös näistä

7 comments

Kohteena maailma / Rami toukokuu 23, 2017 at 11:27

Italia on kyllä varmaan Euroopan monipuolisin maa matkailuun. Löytyy isoja ja pieniä kaupunkeja, historiaa ja modernia, järviä ja meriä, rantaa ja alppeja ja paljon muuta.

Kuvista mieleen tulee se, että parilla Venetsian reissulla en ole vielä kerinnyt Buranoon – sinne tekee mieli kuvailemaan :-)

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana toukokuu 21, 2017 at 11:15

Ooooh, Venetsia! Harmittaa, ettei ehditty Buranolle. Valittiin Lido ja vaikka sekin oli kiva reissu, niin silti Buranon missaaminen on jäänyt vähän hampaankoloon. Olen käynyt vain Pohjois-Italiassa ja ehdottomasti kiinnostaisi koluta Italiaa enemmänkin. Milloinhan sinnekin ehtisi!

Reply
Terhi / Muru Mou toukokuu 20, 2017 at 17:03

Palasin juuri muutama päivä sitten Pohjois-Italian reissulta, ja vaikka aikaisemmin ei Italia ole tehnyt minuun kovinkaan suurta vaikutusta (muuten kuin ruuan osalta), näytti Comojärvi ja Bergamo Italiasta sellaisen puolen johon minäkin ihastuin. Ainoa miinus taisi koko reissussa olla tuo Annikan mainitsema ruoka-aika: pari kertaa oli vaikeuksia löytää ruokapaikkaa, kun olimme etsimässä lounasta liian myöhään!

Reply
sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa toukokuu 17, 2017 at 10:57

Minä olen käynyt Italiassa noin 20 vuotta sitten – no onneksi tilanne korjaantuu nyt tulevana kesänä. Sun kuvat antoi kyllä Italiaa kohtaan kivan odottavan fiiliksen.

Reply
Mika / Lähtöportti toukokuu 10, 2017 at 12:19

Vaikka tässä IGTT:ssä Irlannista kirjoitinkin, ei siitä pääse mihinkään että Italia on ja pysyy itselleni rakkaimpana matkailumaana. Mainitsit tässä monta hyvää syytä palata Italiaan aina uudelleen. Meidänkin parhaat kokemukset on sellaisista lomista, kun on vuokrattu talo maaseudulta ja ikään kuin eletty italialaista elämää paikallisten keskellä. Tällä lailla olen ihastunut erityisesti Umbrian ja Puglian alueisiin. Italiassa on sellaista karismaa, mitä ei löydy mistään muualta!

Reply
sari/ matkalla lähelle tai kauas toukokuu 8, 2017 at 14:46

Kyllä nyt todella paljon harmittaa, että väliin jäi Burano ollessamme Venetsiassa. Muranossa kyllä kävimme. Kuvissa hieno italialainen tunnelma! Tuo ravintolan aukioloaika juttu on harmillista. Meille kävi viime kesänä myös niin, että väärään aikaan koitimme mennä syömään. Sitten nälkäisenä oli vaan odoteltava. Ihan eteläinen Italia vielä näkemättä….

Reply
Travelloverin Annika toukokuu 8, 2017 at 12:28

Tässä tuli paljon juuri niitä syitä, miksi minäkin olen parikymmentä kertaa Italiassa käynyt.
Alkoi naurattaa ruoka-aika. Tarkotit vuodenaikaa, mutta minulle se on myös ihan konkreettisesti kellonaika. Kuinka usein olen jäänyt ilman lounasta, kun nälkä on tullut vasta lounasajan jälkeen. Ja kuinka yhä voin sen unohtaa, että ravintolat eivät ole auki koko päivää, kuten omamme!
Omat suosikkini ovat Venetsia ja Syracusa Sisiliassa.

Reply

Leave a Comment