Home KOTI JA SISUSTUS Korista kodin juhlat

Korista kodin juhlat

by Katja Presnal joulukuu 1, 2010

juhla-extra-hedelmat

Juhlien koristelun ei tarvitse olla kallista puuhaa. Lue miten saat upean kattauksen aikaan syötävillä koristeilla. Juhlatarjonta on asia erikseen, mutta tässä postauksessa keskitytään miten voit tehdä upeita koristuksia juhliin karamellien, hedelmien ja muiden syötävien koristusten avulla.

karkki-buffet-seisovapöytä

Karkein aina kaunihimpi – syötävän ihania koristeluita!

14. Voiko olla herkullisempaa tapaa koristella kuin karkein? Aallon maljakko täynnä karkkeja on klisee joka ei koskaan vanhene, mutta mieti myös uusia tapoja tuoda karkit juhlaasi.

15. Mieti mitä karkkeja on olemassa juhlaväreissäsi ja keksi miten voit tehdä niistä koristelut juhliisi.

16. Jos karkkikaupasta ei löydy juuri sellaisia karkkeja jotka sopivat juhliin voit aina askarrella karkkikoristeet itse. Helppo tapa on myös suunnitella karkkipurkin kylkeen liimattava koriste tietokoneella ja printata se tarrapaperille.

17. Karkki buffetit ovat amerikkalaisten juhlissa suosittuja. Hanki isoja lasimaljakoita ja täytä ne juhlateemaan sopivien väristen karkkien kanssa ja anna vieraille pussi ja kauha ja luo heille karkkikauppamainen elämys ja anna heidän täyttää omat lauantaipussinsa kotiin vietäviksi.

kodin-juhlat-koristelu-ideoita

18. Käytä hedelmiä koristukseen! Limeteillä täytetty yksinkertainen suuri maljakko on raikas ja moderni koriste.

19. Syksyllä ja talvella saat omenoista kauniin asetelman.

20. Eksoottisista hedelmistä saat myös upeat juhlapöydän koristukset. Ajattele juhlan värejä ja teemaa ja mitkä hedelmät sopivat koristeiksi. Hedelmät voivat käydä kalliiksi, mutta jos käytät niitä koristuksissa kokonaisina, niiden hyvä puoli on että voit syödä ne juhlien jälkeen!

21. Erilaisista melooneista on helppo leikata ja luoda vaikka millaisia koristuksia ruokapöydän ja ruokien koristeeksi.

22. Älä unohda pähkinöitä ja marjoja – saat esimerkiksi kauniita jääpaloja kun lisäät niihin marjoja.

23. Kuten sanottu – ruoka, niin makeiset, hedelmät kuin mikä tahansa ruoka voi olla myös värimaailmaltaan juhlan teemaan sopivaa. Moni ajattelee ainoastaan ruuan makua juhlaruokia valittaessa, mutta silmänruoka on aivan yhtä tärkeää! Unohda perunamuusit ja tarjoa visuaalisesti kaunista ruokaa.

24. Juomapulloilla voi myös koristella juhlaa! Mieti juomatarjontasi visuaalista puolta, ja jopa juomista saa kauniit pienellä vaivalla. Jopa muoviset vesipullot muuttuvat kauniiksi kun niihin liimataan juhlan teemaan sopiva kuva ympäri.

25. Tee viinipulloihin omat etiketit tai lisää jännänmallisia jääkuutioita booliin – juomatarjoilusta saa helposti näyttävän.

26. Jopa Kossu-pullosta saa hyvännäköisen kun sen jäädyttää. Avaa tyhjä maitotölkki ylhäältä, pese kunnolla ja lisää sisälle viinapullo, täytä vedellä pullon kaulaan asti, lisää vaikka muutama rosmariinioksa veteen joukkoon jokaiselle neljälle puolelle. Jäädytä pystyssä ainakin 24 tuntia. Poista maitotölkki ja viinapullosi on saanut huurteisen koristeen joka myös pitää sen kylmänä koko juhlan ajan.

karkki-koristeet-juhliin

27. Usein juhlissa kakku on se joka on ainoa juhlan teemaan sävytetty ruoka. Tämä on yksi helpoimmista jutuista saada juuri juhlan teemaan sopiva, mutta myös se turvallisempi vaihtoehto.

28. Mitä jos juhlissa ei oliskaan kakkua? Korvaa kakku muodikkailla vuokakakuilla! Ne on helpompi tehdä hyvännäköisiksi jopa kotikeinoin, ja kun kokoat paljon vuokakakkuja yhteen saat näyttävän kokoelman.

29. Vuokakakut on helppo koristella cocktailtikkuihin liimattavien kuvien kanssa ja sen suurempia leipurintaitoja et tarrvitse.

30. Haistatko joskus jonkin tuoksun ja mieleesi tulee ihana muisto? Usko tai älä mutta tuoksuilla on suuri merkitys myös sisustuksessa ja juhlissa! Kun suunnittelet kukkia, hedelmiä ja ruokia juhliisi mieti myös niiden tuoksumaailmaa.

Kuvat: Katja Presnal, Design Dazzle, Eric Frierson, Knot, The Celebration Shoppe, Events-ualities

Save

Save

Voit tykätä myös näistä

Leave a Comment