Home MUOTI Tyylitila: Northern Women in Chanel

Tyylitila: Northern Women in Chanel

by Nina joulukuu 19, 2012

Jouluna on mukava antaa ja saada lahjoja. Kääriä joulupaperiin lämmittävä neule tai hyvä kirja. On kiva ilahduttaa läheisiä tavaroilla joista tietää toisen pitävän. Mutta entä sitten kun haluaisit antaa läheisellesi jotain ikimuistoista, mutta hänellä on jo kaikkea? Tällöin paras lahja on yhteinen kokemus ja yhteistä aikaa. Vie ystäväsi konserttiin, elokuviin tai vaikkapa taidegalleriaan!

Muutama viikko sitten Helsingissä, Erottajalla sijaitsevassa Laboratoryssä, avattiin loistelias Northern Women in Chanel –valokuvanäyttely. Valokuvaajat Peter Farago ja Ingela Klemetz Farago kuvasivat Pohjoismaiden ja Baltian suosituimpia huippumalleja vuosien 2010 ja 2011 aikana, ja mallit pukeutuivat kuvauksissa, mihinkäs muuhun kuin Chaneliin. Yhteistyöstä syntyi 87 kuvan sarja, jossa nähdään Chanelin viime vuosien Haute Couturea sekä Prét-á-Porter -käyttömuotia.

Suomalaisista huippumalleista mukana ovat Suvi Koponen ja Kirsi Pyrhönen. Muuta pohjoismaista kauneutta kuvissa edustavat Freja Beha Erichsen, Helena Christensen, Iselin Steiro, Louise Pedersen, Edita Vilkeviciute, Sigrid Ågren, Frida Gustavsson, Siri Tollerod, Caroline Winberg sekä Dorothea Barth Jörgense.

Kiertävän valokuvanäyttelyn lisäksi yhteistyöstä syntyi tyylikäs kirja, jonka myynnistä saatava tuotto lahjoitetaan Save the Children -järjestölle. Kirjoja on saatavilla näyttelyn yhteydessä Laboratorystä, sekä nettikaupoista, mm. täältä.

Mikä olisikaan parempi joululahja muotia rakastavalle ystävälle, kuin yhteinen ilta upeassa näyttelyssä?

Kuvat: Peter Farago ja Ingela Klemetz Farago

Voit tykätä myös näistä

Leave a Comment