Home MUOTI Tyylitila: Paloni matkaa New Yorkiin

Tyylitila: Paloni matkaa New Yorkiin

by Nina tammikuu 23, 2013

lamppu

Jos olet New Yorkissa 11.-28.2. välisenä aikana, suosittelen piipahtamaan Ivana Helsingin Nolitan liikkeessä, osoitteessa 251 Elizabeth Street. Liikkeestä löytyy tuona aikana upean Ivana Helsingin oman kokoelman lisäksi muutakin kotimaista ja kiinnostavaa. Suomalainen konseptimyymälä Paloni nimittäin perustaa New Yorkin muotiviikkojen ajaksi pop-up -kaupan Ivana Helsingin tiloihin.

Paloni on Suomesta maailmalle tähtäävä konseptimyymälä, joka myy ja markkinoi itsenäisten suunnittelijoiden tuotteita. Tuotteet ovat käsin tehtyä designia – Paloni kertoo jokaisen myymänsä tuotteen suunnittelijan, valmistajan ja tositarinan tuotteen hintalapussa. Palonin luova konseptimyymälä sijaitsee Helsingissä osoitteessa Eerikinkatu 7. Yrityksen ja liikkeen nimi kuvaa sen edustamien suunnittelijoiden sisäistä paloa luovaan työhönsä.

minna
show1
Palonin perustaja Minna Särelä (toinen kuva yllä) on yksi rohkeimmista ja huikeimmista ihmisistä joita tiedän. Minnalla oli pitkään unelma konseptiliikkeestä jonka tarkoin valitut tuotteet olisivat ekologisia, tuotantoketjujen tuli olla läpinäkyviä ja ennen kaikken jokaiselle käsityöläiselle oli taattava hyvät työskentelyolosuhteet ja asianmukainen palkka. Puolitoista vuotta sitten Minna toteutti unelmansa ja perusti kivijalkaliikkeen Helsingin keskustaan. Toteuttaakseen unelmansa Minna ja hänen miehensä myivät asuntonsa ja pistivät kaiken omaisuutensa likoon yrityksen pyörittämistä varten.

Persoonallinen liike, upeat käsintehdyt tuotteet sekä kuukausittain järjestettävät asiakasillat erilaisine työpajoineen ovat toimineet upeasti ja Minnan unelma liikkeestä on toteutunut. Minna ei kuitenaan jää paikoilleen vaan unelmoi jatkuvasti lisää. Tällä kertaa unelma Palonin viemisestä New Yorkiin syntyi hetkessä mutta sen toteutumiseen meni ihan yhtä pieni aika. Suomalaiset suunnittelijat innostuivat ideasta valtavasti ja nyt, helmikuun puolessa välissä Minna suuntaakin New Yorkiin mukanaan 27 suomalaista tuotemerkkiä joiden takana vaikuttaa 37 lupaavaa suomalaista muotoilijaa.

vareja
show2
tuotteita
tuotteita2

Palonin pop-up tulee esittelemään muotia, koruja, asusteita ja kodin sisustusta. Pop-upissa järjestetään noiden viikkojen aikana asiakasiltoja, muotinäytöksiä ja cocktail-kutsuja, joissa suomalaisten suunnittelijoiden osaamista esitellään paikalliselle asiakaskunnalle ja medialle. Pop-up polkaistaan käyntiin Ivana Helsingin New Yorkin muotiviikkojen muotinäytöksen kutsuvierasjatkoilla.

Paloni edustaa nykyään jo 80 itsenäistä suunnittelijaa eri puolilta maailmaa, mutta New York -projekti keskittyy suomalaisen muoti-, muotoilu- ja käsityötaidon esittelyyn. Mukana New Yorkissa ovat seuraavat tuotemerkit ja suunnittelijat:
Ainokainen / Netta Kervinen / Helsinki
Balabin Art & Design / Nikolai & Melitina Balabin / Lappeenranta
Beloved / Päivi & Janne Brunou / Mäntsälä
Dead Birds & Lionheart (Palonin uusi tuotemerkki, yhteistyö julkistetaan nyt NYC-projektin yhteydessä) / Maria Jokela & Anni Niemi / Tampere
Emmi Malmström / Emmi Malmström / Helsinki
Fiona Timantti / Fiona Timantti / Helsinki
First Crush / Mari Himmanen / Helsinki
Humbugi Asuste / Anni Jokinen / Tampere
Ideakoru / Maarit Naakka / Harjavalta
Kaino / Sanni Salonen & Niina Sinisalo / Köyliö
Lempiväri / Elli Hukka / Helsinki
Mari & Arrow / Janita Aro & Mari Salmela / Kuopio
Molla Mills / Molla Mills / Helsinki
MUKA VA / Anna Mattelmäki & Emilia Kiialainen / Tampere
Olav (Palonin uusi tuotemerkki, yhteistyö julkistetaan nyt NYC-projektin yhteydessä) / Jussi Salminen / Helsinki
OutsaPop Trashion / Outi Pyy / Helsinki
PaaPii Design / Anniina Isokangas / Kokkola
POGOSTICK failure / Emmi Korhonen & Minna Rytkönen / Kuopio
RARA (Palonin uusi tuotemerkki, yhteistyö julkistetaan nyt NYC-projektin yhteydessä) / Veera Tuominen / Riihimäki
Sarita Koivukoski / Sarita Koivukoski / Helsinki
Second Chance / Maija Nuppula / Fiskars
SIPILÄ / Linda Sipilä / Seinäjoki
TAUKO / Mila Moisio & Kaisa Rissanen / Helsinki
TOHONO / Anna Talvi & Nadia Kuu / Helsinki
Vietto / Minna Kaartinen / Helsinki
VILMAVA (Palonin uusi tuotemerkki, yhteistyö julkistetaan nyt NYC-projektin yhteydessä) / Vilma Riitijoki / Itä-Aure
2. Elämä / Yuan Long & Jaime De Vizcaya / Helsinki

 

Kuvat: Nina Varis

Voit tykätä myös näistä

Leave a Comment