Home LIFESTYLE Instagram kuviin uutta kuvavinkkeliä DJI Mavic Pro kuvauskopterin avulla

Instagram kuviin uutta kuvavinkkeliä DJI Mavic Pro kuvauskopterin avulla

by Katja Presnal maaliskuu 1, 2017

Meidän perheessä Instagrammailuun tuli ihan uutta intoa kun ostimme dronen eli kuvauskopterin. Tai siis ollaan nyt rehellisiä tässä: minähän en ole siihen vempaimeen edes saanut koskea, mutta Matt ja Kristian (eli mieheni ja poikani) ovat kahdestaan opetelleet dronen lentämistä ja sillä kuvaamisen salat.

Tämän kuukauden Instagram Travel Thrusday:n teemana on ”korkealla, ylhäällä”, joten ajattelin että nämä taivaalliset (haha) kuvat sopisivat teemaan oikein hyvin. Laitathan @MattPresnal ja @kp.photograps seurantaan Instagramissa.

Ohessa yksi Matt’n ensimmäisistä videoista – sinällänsä aika hieno suoritus ekasta videosta, ja myös editoinnista. Meinaan koko tuotos on tehty vain kuvauskopterin ja iPhonen avulla käyttäen DJI:n appsiä. Odotan todella paljon että saadaan kuvauskopteri matkoille mukaan – ja Matt juuri tilasi itselleen uuden tietokoneen jolla saa pyöritettyä videoeditointia paremmin. Ties millaisia videotakin tämän kanssa saa vielä tehtyä! (Ps. video otettu ihan meidän kodin vierestä täällä Halifaxissa)

Just trying out the #djigoapp for the #mavicpro in #Halifax #NovaScotia #Skimbaco #dji

A post shared by MattPresnal (@mattpresnal) on

Tätä drone-hankintaa harkittiin kauan ja antaumuksella, on se kuitenkin sen verran kalliimpi laite. Silti tiedostimme että ihan lelua ei kannata ostaa, vaan kunnon laite, joka toivottavasti kestää käytössä pitkään, niin laadultaan, kuin myös teknisiltä ominaisuuksiltaan, jotta ihan saman tien ei tule sellaista oloa että kuvauskopterista puuttuu kaikki uudet herkut. Emme olleet hakemassa kallista lelua, vaan laitetta joka toivottavasti on käytössä pitkään. Halusimme myös hieman odottaa ja nähdä että teini-ikäinen poikamme ottaa valokuvauksen tosissaan, ja kyseessä ei ole vain kalliin lelun osto.

Kun etsimme parasta dronea, niin DJI Phantomista eri versiot tulivat aina esille, ja kun GoPro lanseerasi Karma-dronen, melkein heti tilattiin se, oli sen verran lupaava. Onneksi kuitenkaan ei hötkyilty, koska GoPro myöhemmin lopetti koko kuvauskopterin myynnin, koska se tuppasi tippumaan taivaalta. Oops.

Kaiken kaikkiaan ollaan todella tyytyväisiä että odotettiin muutama vuosi tuon kuvauskopterin kanssa, vaikka onhan hyviä ollut jo monta vuotta. Kuultiin viime kesänä että myös DJI:ltä on tulossa uudenlainen kuvauskopteri, DJI Mavic Pro, ja onneksi odotettiin että saatiin tästä uudemmasta versiosta lisätietoa, ja se oli sitten se joka myös ostettiin.

Eli kuvauskopteri jolla korkealta otetut kuvat on otettu, on DJI Mavic Pro (DJI Mavic Pro Fly More Combo, jossa kaikki herkut 1 499,00 € Rajala Camerasta). Ihan ehdoton ykkönen DJI Mavic Pro:ssa on sen pieni kokoontaitettava koko ja keveys.

Halifax, Nova Scotia, Kanada, ilmasta kuvattuna

Tervetuloa! Tämä näkyy meidän naapurustosta lahden toiselle puolelle.


Kuva: Kristian Presnal kp.photograps

Täällä meidän puolella näyttää tältä, vaikkakin meidän talo on just kuvan ulkopuolella. Kuvauskopteri toimii hyvin sumuisempinakin päivinä.


Kuva: Matt Presnal @mattapresnal

Halifax on yksi maailman vilkkaimmista ja isoimmista luonnollisistä satamakaupungeista – sillä tarkoitan että kaupungin edusta on luonnonmukaan tarpeeksi syvä suuremmillekin laivoille, ja siksi Halifax on toiminut satamakaupunkina satoja vuosia. Tässä kuvassa kuitenkin vain pienet matkustajalautat joilla pääsee kymmenessä minuutissa Dartmouthin puolelle.


Kuva: Kristian Presnal @kp.photographs

Yksi Halifaxin suosituimmista turistikohteista ja historiaallisista paikoista on Citadel Hill. Tämä korkealla oleva mäki oli omiaan sille että Halifaxiin oli helppo rakentaa linnoitus josta näki kauan merelle, ja sitä myöten koko kaupunki oli järkevää perustaa rannalle. Brittijoukot rakensivat Citadel-mäelle ensimmäisen sotatukikohdan jo vuonna 1749.


Kuva: Kristian Presnal @kp.photographs

Sivukuva tuosta Citadel Hillin kellotornista on monelle tutumpi. Mutta kuvauskopterilla saa ihan erilaisen vinkkelin suositustakin turistikohteesta.


Kuva: Matt Presnal @mattpresnal

Eikö ole hassua miten eri kuvakulma saakin jonkin tutun näyttämään ihan erille? Ja sen ei tarvitse edes olla turistikohde, mutta vaikka siis ihan omassa kotikaupungissa. Seuraavassa kuvassa yksi meidän lempirakennuksista – niin näöltään kuin sisällöltään. Halifaxin pääkirjasto on koko perheen suosikki, ja siellä käymme usein.


Kuva: Matt Presnal @mattpresnal

Kuvauskopteri on omiaan vakoilemaan kirjaston toimintaa, eikä ollenkaan hullumman laatuisia kuvia, vaikka onkin otettu pimeällä, ja ilmasta!


Kuva: Matt Presnal @mattpresnal

Kannattiko kuvauskopterin osto?

Ihan muutamassa kuukaudessa kuvauskopteria on tullut lennätettyä jo sen verran (ja keskellä talvea, joten lentopäivät ovat harvinaisempia), että voin jo nyt sanoa että oli hyvä ostos. Vaikka valokuvaus sinällään on jo kiva perheen harrastus, niin tämä on tuonut ihan uuden elementin.

Kuvassa Kristianin valokuvauskalustoa, ja siitä kyllä näkee hyvin miten pieneen muotoon tuo kuvauskopteri menee. Joten tämä vempain tulee mukaan kyllä kaikille perheen matkoille jatkossa.


Kuva: Kristian Presnal kp.photographs

Taivaalla se sitten näyttääkin tälläiselle pienelle itikalle. Niin, ja tässä kuvassa muuten myös hieman selitystä miksi odotimme pari vuotta kuvauskopterin ostamisen kanssa. Haluttiin odottaa että Kristian on hieman vanhempi, ja ottaa valokuvauksen ja siihen tarvittavat välineet tosissaan. Kristian on ottanut lentokonekuvia jo pitkään, ja postailee niitä kp. aviation Instagram-tilillään.

Muutaman vuoden itsenäisen opiskelun avulla hän ottaa tällä hetkellä tämän tasoisia kuvia… itsellä on bloggaajana valokuvauskokemusta kymmenen vuotta, mutta ei olisi pienintäkään mahista osata ottaa tälläistä kuvaa kuusta.


Kuva: Kristian Presnal kp.photographs

Onko sinulla jo kuvauskopteri tai oletko harkinnut sen hankkimista?

Lähde mukaan Instagram Travel Thursday-bloggaajaksi

Mukaan lähteminen on helppoa.

Instagram Travel Thursday, eli #IGTravelThursday yhdistää matkailijoita Instagramissa. Käytä hashtagia, ja lue postaukset joissa matkailu ja Instagram kohtaavat. Maaliskuun teema on ”ylhäällä, korkealla.”

IGTT:ä Suomessa hostaavaat Muru Mou, Travellover ja Skimbaco. Lisää postauksesi alle – ja käy lukemassa muiden postaukset! Muistathan linkata hostaaja-blogeihin postauksestasi.

Save

Voit tykätä myös näistä

19 comments

Kohteena maailma / Rami huhtikuu 5, 2017 at 15:46

Tuollaisella saa kyllä upeita kuvia! Hieman miettinyt, että josko jossain vaiheessa hommaisi tuollaisen. Viimeistään siinä vaiheessa pitäisi, jos alkaisi tekemään blogiin videoita. Ne huutaa kyllä kopteria…

Reply
Heidi / Maailman äärellä maaliskuu 6, 2017 at 04:01

Oi, erityisesti noi kirjastokuvat, upeita! Valokuvaus on kyllä harrastus, joka vie niin mukanaan, kun vaan olisi tarpeeksi aikaa. Ja tämän kopterin avulla todellakin saa niin erilaisia kuvakulmia. Mutta minä itse olen niin tekniikkatumpelo, että luuen, että voisi käydä köpelösti, jos minut päästettäs kopterin ”ohjaamoon”. Ja toi kuukuva on muuten magee, vau.

Reply
Katja Presnal maaliskuu 6, 2017 at 06:23

Olen samaa mieltä – valokuvaus on harrastus joka vie mukanaan. Itse en ole vielä uskaltanut myöskään edes tuota kopteria kokeilemaan ;)

Reply
Terhi / Muru Mou maaliskuu 4, 2017 at 16:29

Todella upeita kuvia! Ja korkealta kuvattuina kuvista kieltämättä tulee usein mielenkiintoisemmat. Hyvänä esimerkkinä nuo kuvat kirjastosta! Vau!

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana maaliskuu 2, 2017 at 17:03

Uskomatonta, miten hienoja kuvia! Ja miten älyttömän erilaisen kuvavinkkelin tosiaan saa kopterin avulla. Tykkään kyllä, kun saa arkikuviin eri perspektiiviä.

Täällä meidän kulmilla näkee paljon koptereita, sillä ”takapihalla” on rantapuistossa laskuvarjohyppääjien laskeutumispaikka. Usein niillä on dronet käytössä, kun haluavat kuvata tietenkin hypyt.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... maaliskuu 2, 2017 at 14:11

Vau, onpas hienoja kuvia! Tuolla härvelillä pääseekin kivasti paikkoihin, joista ei muuten oikein kuvia pysty ottamaan. Perinteisesti lintuperspektiivistä kun on kuvia saanut vain jos on joku sopiva korkea rakennus osunut kohdalle. Olenkin kuullut, että nuo laitteet ovat nykyisin helposti mukaanotettavia. Lienevät seuraava selfiekeppi. Joskin joidenkin nähtävyyksien luona maailmalla olen jo nähnyt kylttejä, joissa kielletään kopterit.

Reply
Kthetraveller maaliskuu 2, 2017 at 14:05

Wau, komeita kuvia yläimoista. Me ostettiin viime lokakuussa sellainen pikkuisen keppoisampi kuvauskopteri Yhdysvalloista tuolle esikoisellemme, joka vinkui omaa dronea. Tiesimme, ettei alkuun kannata mitään kovin hyvää vehjettä ostella. Suomi ja lokakuun loppu piti huolen siitä, että kopteri pääsee tositestiin ehkä enemmän tulevana keväänä/kesänä.

Reply
idahhh maaliskuu 2, 2017 at 13:46

Upeita kuvia kerta kaikkiaan! Tekisi niin mieli tuollainen hankkia mutta ei taida tämän likan tekniset taidot kuitenkaan ihan riittää mutta onneksi löytyy ihmisiä jotka tällaisia kuvia pystyy ja osaa ottaa joita voi sitten ihastella :)

Reply
Katja Presnal maaliskuu 2, 2017 at 13:52

Joo, mä en myös edes uskalla koko vempeleeseen koskea :) Vaikka helpolta se kyllä näyttää…

Reply
sari/ matkalla lähelle tai kauas maaliskuu 2, 2017 at 13:22

Uskomattomia kuvia helikopterilla saa. Ei kyllä uskoisi. Kyllä tuollaisen voisikin hankkia. Saisia aivan eri ulottuvuuksia kuviin.

Reply
Katja Presnal maaliskuu 2, 2017 at 13:52

Joo – ja siis kun tutuista paikoista saa ihan erilaisia!

Reply
Heidi / Auringon alla maaliskuu 2, 2017 at 10:41

Onpa hienoja kuvia! Ja varsinkin tuo missä on vaaleanpunainen pilvi, on upea! Olisi kiva joskus testata tuollaista, ja nimenomaan kotiseudulla, niin näkisi tutut paikat ihan uudesta vinkkelistä :)

Reply
Katja Presnal maaliskuu 2, 2017 at 13:53

No eikö?! Onneksi näitä on jo edullisempiakin, että pääsee helpommin testaamaan.

Reply
Noora | Kerran poistuin kotoa maaliskuu 2, 2017 at 06:23

Kuvauskopteria ei vielä löydy, mutta kiinnostus moisen hommaamiseen kasvaa jatkuvasti. Jo siksi, että blogiin saisi entistä monipuolisempia kuvia kuin myös siksi, että valokuvat ovat monesti ainoa matkamuistoni reissuista, ja senkin takia haluaisi, että ne olisivat mahdollisimman hyviä ja monipuolisia. Enemmän mulla olisi tällä hetkellä tarvetta perehtyä paremmin valokuvauksen tekniseen puoleen, siis jo ihan käsissä pysyvän kameran kanssa :D Aikaa ei vain muka ikinä tunnu olevan riittävästi… Mutta ehkä ensin se, ja sitten kuvauskopteri :)

Reply
Katja Presnal maaliskuu 2, 2017 at 09:00

Joo, totta, mulla ihan sama, tällä hetkellä itselle riittää ihan kameralla kuvien ottaminen ja siinä tarpeeksi haastetta :) Meillä mies ja poika ovat muutenkin lentämisestä kiinnostunut ja Matt on lentäjä ammatiltaan, joten tämä tapa valokuvata sopii heille paljon paremmin.

Reply
sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa maaliskuu 1, 2017 at 22:22

Hienoja kuvia! Kyllä omista kotikulmiinkin saa kivaa uutta perspektiiviä tuollaisella kopterilla. Ei ollenkaan huono harrastus.

Reply
Katja Presnal maaliskuu 2, 2017 at 09:01

Just niin – kotiseutu näyttää ihan erille uudesta kuvakulmasta!

Reply
Travelloverin Annika maaliskuu 1, 2017 at 17:09

WOU! Aivan hurjan upeita kuvia. Ja mikä laatu niissä todella on! Suosikkini on ilmeisesti juuri kirjasto, se, missä näkyy sisälle. Aivan erilainen näkökulma kuin kadulla kävellessä, todella. Kerro terveiset pojalle, että todella hän on kopterinsa ansainnut!

Reply
Katja Presnal maaliskuu 1, 2017 at 20:48

Joo – ja kaikkiin harrastuksiin nyt menee rahaa, ja moneen muuhun verrattuna tämä oli vielä pieni summa ;) Silti hyvä että odotettiin, ja saatiin tämä uusi malli.

Reply

Leave a Comment