Home EUROOPPA Päiväretki Venetsiassa Instagrammaajan unelmapaikkaan Buranoon

Päiväretki Venetsiassa Instagrammaajan unelmapaikkaan Buranoon

by Katja Presnal kesäkuu 1, 2017

Hyvää Instagram Travel Thursdaytä!

Pakko jatkaa hieman viime kuukauden teemalla, eli Italialla, joka sai minut innostumaan kaivamaan vanhoja Italian kuvia ja postaamaan niitä Instagramiin. Ja etenkin tarkennettuna: tällä kertaa kuvia tulee Venetsian lähellä olevalta Buranon saarelta.

Venetsian ympärillä on monta vierailun veroista saarta, ja rehellisesti täytyy sanoa että itse olin ennen kuullut ainoastaan Muranon saaresta, josta se kuuluisa Muranon lasi on kotoisin. Tämä siis oli ennen Instagram-aikakautta. Kiitos Instagrammin, osasimme kuitenkin suunnata myös Buranon saarelle, joka on kuuluisa pitsistään – ja värikkäistä taloista.

Buranon saarelle on helppo päästä Venetsiasta. Sinne pääsee julkisella Actv-lautalla, joita kulkee tasaisin aika välein, tai ottamalla turisteille tarkoitetun päiväristeilyn, joka pysähtyy myös Muranon ja Torcellon saarilla. Me menimme edullisella Actv:llä.

Burano oli ennen kuuluisa pitsinnypläyksestä, ja toki tänä päivänäkin ja yhä saarelta löytyy paljon turistikauppoja, joissa pitsejä myydään, mutta itselleni ne oli hieman pettymys, ja kaupoista löytyi aika paljon Kiinassa teetettyä krääsää, mitä nyt muutenkin Italiassa on valitettavan paljon. Joten en nyt suoranaisesti suosittele Buranoa ostoskohteena, vaikka toki sieltä siis saa yhä pitsejä ostettua.

Buranon huuma on ehkä kuitenkin enemmän värikkäissä taloissa, ja niiden välissä kiermurtelevissa kanavoissa. Sanotaan että kalastajat alunperin maalasivat jokainen oman talonsa eri väriseksi, jotta tunnistivat talonsa jo kaukaa mereltä. Talojen värit ovat kuitenkin todella tarkasti määritelty, ja omaa taloaan ei saa maalata ihan millä tahansa värillä, ja jos haluaa maalata talonsa, siihen pitää pyytää lupa, ja silloinkin sen vaan saa maalata tietyn väriseksi.

Ehdottomasti suosittelen muutaman tunnin päiväretkeä Buranon saarelle seuraavalla kerralla kun olet Venetsiassa. Jos ei muusta syystä niin napsimaan muutaman värikkään Instagram-kuvan!

Lähde mukaan Instagram Travel Thursday-bloggaajaksi

Mukaan lähteminen on helppoa.

Instagram Travel Thursday, eli #IGTravelThursday yhdistää matkailijoita Instagramissa. Käytä hashtagia, ja lue postaukset joissa matkailu ja Instagram kohtaavat.

IGTT:ä Suomessa hostaavaat Muru Mou, Travellover ja Skimbaco. Lisää postauksesi alle – ja käy lukemassa muiden postaukset! Muistathan linkata hostaaja-blogeihin postauksestasi, ja käytä ainoastaan Instagram-kuvia postauksessa.

Linkitä tähän suomenkielinen kesäkuussa julkaisemasi IGTT-postaus, jossa olet käyttänyt vain Instagram-kuvia.

Voit tykätä myös näistä

5 comments

Timo lokakuu 5, 2017 at 16:18

Oma käynti Venetsiassa oli joskus 2002 päiväretkellä Cattolicasta ja nyt tämäkin laittoi paikan uusittavien listalle. Varsinkin kun alueelta löytyy näitä pienempiäkin kiinnostavia muita saaria… Kiitos vinkistä!

Reply
Ananas2go / Popot pogoillen heinäkuu 6, 2017 at 01:13

Oi oi, ihana! Kiitos vinkistä! Rakastan värejä, joten pitäisi päästä ihastelemaan noita taloja.

Mietin yhtenä päivänä selatessani vanhoja astioita Instagramissa, että miten sitä ennen osattiin käyttää värejä ja silti näytti rauhalliselta ja sopusuhtaiselta. Pelottava tämä nykyinen valkoinen sisustusmuoti. Vaikea tykätä kylmänkalseista kuvista, vaikka olisi kuinka tyyliskästä.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... kesäkuu 1, 2017 at 14:52

Italiassa on näköjään paljon näitä saaria, joista ei kauheasti pidetä meteliä. Onneksi kuitenkin nykyään harva salaisuus pysyy pitkään salassa, kiitos Instagramin. Jatkuvasti tuolta kuvavirrasta tulee bongattua hienoja vierailukohteita, ja onhan tuo Buranokin tullut jemmaan taltioitua. Vielä kun olisi aikaa käydä näissä kaikissa kivoissa paikoissa. :)

Reply
sari/ matkalla lähelle tai kauas kesäkuu 1, 2017 at 12:52

Nyt harmittaa. Me olimme muutama vuosi sitten Venetsiassa. Vierailimme Buranassa mutta Muranoon emme ehtineet. Olisi pitänyt tehdä toisin päin. No nyt on syy, miksi palata. Todella upeaa melkein upeampaa kuin itse Venetsia! Muuten Muranosta ostin lasisen korun, missä oli upotettuna hopeaa ja mieheltäni sain lasisen ruusun hääpäivälahjaksi. Bellissimo <3

Reply
Pirkko / Meriharakka kesäkuu 1, 2017 at 11:48

Mekin kävimme tuolla aikoinaan Venetsiassa käydessämme. Silloin oli syksy ja itse kaupungissa mahtava (?) acqua alta, joten omat kuvamme tuolta eivät hohda ihan noin värikkäinä, mutta muistan tuon saaren silti hyvin. Värikkäiden talojen lisäksi syystä tai toisesta mieleeni ovat jääneet lukuisat pitsitöitä myyneet kaupat, erityisesti teki mieli pitsistä päivänvarjoa, mutta sitten taas järki voitti – missä minä sitä käyttäisin :-)

Reply

Leave a Comment